Néstor Mir

nestor-mir
Com a músic s’ha autoeditat varios discos a través de Malatesta records.

Paral.lelament ha encetat un altre projecte anomenat “Home gran” on fa revisions de temes de Neil Young en valencià amb un format en solitari més folk.

Néstor Mir dissecciona en el seu nou treball (un llibre i un àlbum), La Batalla Vital, les relacions d’una família en descomposició.
El llibre i la seua banda sonora es s’han convertit  en obra de teatre que s’estrena a partir del 17 de novembre en La Rambleta.

És una obra de teatre feta disc o un disc fet obra de teatre?
Açò no és un joc de paraules. És l’essència de “La Batalla Vital”, el nou treball de Néstor Mir.

23157253_877101689109444_8106424255919393943_o

La Batalla Vital és el títol del nou llibre de Néstor Mir. També del seu nou disc i del seu nou muntatge teatral. Tres formats que interactuen entre si per a explicar una mateixa història, un viatge a l’interior d’una família la relació de la qual s’està enfonsant.
El polifacètic artista i agitador cultural valencià ha decidit conjuminar les seues tres passions creatives – l’escriptura, la música i el teatre – en un projecte que es pot gaudir per separat, però que aconsegueix la plenitud en la seua culminació escènica. Mir torna a indagar en un dels seus temes preferits, les relacions humanes de la gent corrent, aquesta vegada posant el focus d’atenció en l’àmbit familiar.

El disc, publicat pel segell Malatesta és alhora la banda sonora i fil conductor d’un muntatge teatral i un àlbum que se sosté per si mateix.
“Crec que el disc pot funcionar al marge de l’obra, ja que cada cançó toca problemes universals de la gent del carrer. Tots podem sentir-nos identificats en el que els passa als personatges de les cançons sense que coneguen l’origen o el desenllaç del conflicte. Encara que amb una frase més o menys pots enllaçar-ho tot”, explica Mir.

El llibre-cd està publicat per l’editorial valenciana Alupa i amb portada de la pintora i il·lustradora Paula Bonet, arreplega el text de l’obra que es representarà a partir del 17 de novembre en La Rambleta, fruit dels Graners de Creació: Residències 2017-2018, una iniciativa impulsada pel centre cultural valencià i per Espai Inestable. A més, s’inclou el disc (editat també individualment pel segell Malatesta) amb les cançons que el propi Mir interpretarà en directe en l’obra.

nestormirplanells.bandcamp.com

Como músico se ha autoeditado varios discos a través de Malatesta records. Ahora mismo está trabajando en su último proyecto “La batalla Vital” del cual va estrenando canciones en tandas de tres.
Las canciones tienen dos vertientes, una más pop cotidiano y un otra más poética y oscura, como la del video.

Paralelamente ha empezado un proyecto llamado “Home gran” donde hace revisiones de Neil Young en valenciano, un proyecto en solitario y más folk.

Como dramaturgo estrenó “el Ring” dentro del festival Russafa Escénica de Valencia, obra que continúa rodando y está abierta la contratación, y que compagina con otros proyectos escénicos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s