Xiomara Abello

 


Biografia – Xiomara Abello Graduada en guitarra de jazz pel Conservatori Superior de Música de València, formada en guitarra clàssica i llicenciada en Filologia Anglesa. Ha treballat com a guitarrista amb formacions de diferents estils que van des de la música tradicional cubana, la música brasilera, el teatre musical o la cançó d’autor. En 2016 s’endinsa com a directora escènica i compositora amb l’obra interdisciplinar “El Castell de Naips”. Actualment es troba presentant el seu primer treball com a cantautora “Entre teles”. És per una d’aquestes composicions, Pena, aigua, aire que rep en 2018 el “Premi del Públic” del concurs “Cantautors amb la Veu Petita”, dintre del Petit Festival de Benicarló, així com al “Certàmen de Joves Cantautors Ciutat de Xàtiva”.

 

Presentació del disc: Entre teles Entre teles és el primer treball discogràfic de Xiomara Abello com a cantautora, acompanyada per Diego Barberà, Toni Porcar i Dani Tejedor, i amb col.laboracions com les de Néstor Zarzoso, Alberto Alcalá o Ángela Furquet. Les seues composicions recullen històries, emocions, i vivències narrades de la forma més sincera possible a través de la música. Relats que parlen d’una terra anyorada, d’encontres màgics, de nits aventureres. De penes ofegades en l’aigua i transformades per l’aire. De ràbia. D’amor. De mort. De camins. De vida. La música que acompanya aquestes lletres -totes en valencià- beu de molts estils diferents, tants com han estat presents en el bagatge musical de l’autora. Així doncs, es poden trobar ritmes de caire llatí o cubà, composicions on predomina el llenguatge de guitarra clàssica, o altres gèneres com la bossa nova o la chacarera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s